ماجراجویی یک سبک داستانی است که در آنیک ماجراجویی، نقشی هیجانانگیز اما پرخطر (به لحاظ فیزیکی)، خط اصلی داستان را شکل میدهد. رمانها و داستانهای کوتاه ماجراجویی موضوعات محبوب "مجلات زرد" آمریکایی بود که در میانهی عصر ترقیخواهی و دهه 1950 بر داستانهای محبوب آمریکایی تأکید داشت.
داستانهای ماجراجویی اغلب با ژانرهای دیگر، بهویژه رمانهای جنگی، رمانهای پلیسی، داستانهای دریایی، داستانهای مشابه رابینسون کروزوئه، داستانهای جاسوسی (همچون آثار جان بوچان، اریک امبلر و ایان فلمینگ)، داستانهای تخیلی ( رابرت ای هارد و جی. آر. آر. تالکین که هردوی آنها جهان تصنعی و غیرواقعی را بارمان ماجراجویی ترکیب میکنند) و رمانهای وسترن.
تمام کتابهای مربوط به این ژانر ماجراجویی نیستند. داستانهای ماجراجویی، فضای داستانی دیگر ژانرها را دربر میگیرد، اما طرحِ (plot) یک داستان ماجراجویی بهسرعت سراغ اعمال قهرمان داستان میرود.
فیلمهای ماجراجویی نیز نوعی ژانر فیلمی هستند که معمولاً از صحنههای اکشن برای نشان دادن و کشف مکانهای اگزوتیک و عجیبوغریب استفاده میکنند. از زیر سبکهای آن عبارت است از: فیلمهای swashbuckling، فیلمهای وسترن، فیلمهای دزدان دریایی، فیلمهایی با مضمون سفر در زمان، فیلمهای حماسی، درامهای تاریخی و ...
محبوبیت فیلمهای ماجراجویی بین دهه1930 تا دهه 1940 بوده است که همزمان با ساخت فیلمهایی چون "کاپیتان بلاد" (1935)، "ماجراهای رابینهود" (1938) و "علامت زورو" (1940) بود که ستارگان بزرگی چون ارول فلین و تایرون پاور در آنها ایفای نقش میکردند.
در سالهای اولیه ساخت فیلمهای ماجراجویی، قهرمانان اصلی این فیلمها مردان بودند. آنها شخصیتهایی بسیار شجاع که اغلب کارشان جنگیدن و مقابله با ستمگران بود. اما در سالهای اخیر زنان نیز بهعنوان شخصیت اصلی این ژانر انتخاب میشوند، که میتوان به لارا کراف، شخصیت اصلی و محبوب مجموعه بازیهای توم ریدر اشاره کرد.